2017. júl 16.

Versenyelemzés

írta: sportpsycho
Versenyelemzés

Fotók a facebook-ra, instagrammra, és más közösségi média felületre. Élménymegosztás. Ez mind jó és szép. Kell is! Esetleg egy beszámoló, ahol már megfogalmazódnak a tanulságok, vagy egy fajta visszatekintés. De ki szoktuk-e igazán elemezni a nagyobb, fontosabb versenyeinket? Alaposan? Őszintén? Önkritikusan?

A sikerek után nyilván sok pozitív érzés van bennünk, de mindig van olyan is, amit jobban lehet csinálni, mindig van levonható tanulság, mindig vannak ki hibák, bármilyen jól sikerülne is egy verseny.

A legtöbb tanulság viszont a kudarcok után vagy a kevésbé jól sikerült versenyek után fogalmazódhat meg bennünk, - feltéve, ha vesszük a fáradtságot, és alaposan kielemezzük a versenyt. Ne szépítsük meg utólag az élményeket! Az nem segít. Nem kell kirakatba tenni semmit, ezt csak magunk miatt csináljuk. Ha van edzőnk, vele nyilván megbeszélhetjük. Másra nem tartozik. Itt egy pár kapaszkodó az elemzéshez:

versenyelemzes.png

Szólj hozzá

hibák siker kudarc stratégia szervezés elemzés önkritika versenyek tanulság tervezés kitartás kiértékelés erősségek gyengeségek versenyelemzés mentáliserősség mentáliskeménység